Maailman parhaat kaupungit – kokemusten juurruttaminen Suomeen

Mallia kannattaa ottaa ainoastaan parhailta, ja näin tehdäänkin, kun Urbanismisäätiö kutsuu joukon suomalaisen kaupunkikehityksen huippuosaajia kanssaan viikon mittaiselle vierailulle Portlandiin, joka tunnetaan eloisana ja luovia yrittäjiä houkuttelevana kaupunkina. Opintomatkan suunnittelu alkoi Aalto-yliopistossa ja sen ja sitä edeltävien työpajojen toteutuksesta vastaa Demos Helsinki.

Kurssi tarjoaa osallistujille seminaarien ja ekskursion korkeatasoisen ja ajankohtaisen ohjelman, kehittämistehtävien oppimiskokemuksen ja ohjauksen sekä suomalaisen urbanismin kärkivaikuttajien ainutkertaisen ja inspiroivan vertaisverkoston. Matkalla opitut tiedot ja taidot tulevat käyttöön projektin myöhemmissä vaiheissa, kun osallistujat jakavat kokemuksiaan matkasta kirjoitettavassa kirjassa sekä työpajassa, joka kokoaa paikalle myös edellisten opintomatkojen (2012 ja 2014) osallistujat.