Tuuli Kaskinen

Neuvonantaja

tuuli.kaskinen@demoshelsinki.fi

+358 50 514 9752

Tuuli Kaskinen on Demos Helsingin entinen toiminnanohjaaja, jonka erikoisaloja ovat kestävät strategiat ja muutospolkujen rakentaminen.

Yhteiskunnalliset haasteet vaativat systeemisiä ratkaisuja. Uudet oivallukset syntyvät entistä useammin organisaatioiden välillä. Silloin tarvitaan eri toimialojen tuntemusta ja uusia yhdessä tekemisen malleja.

Tuulilla on 15 vuoden kokemus aikamme häijyimmän ongelman, ilmastonmuutoksen ratkaisemisessa niin yritysten, kansalaisjärjestöjen kuin hallinnonkin kanssa.

Tuuli auttaa monenlaisia organisaatioita myös hallituksen jäsenenä ja neuvonantajana. Hän on Fira oy:n hallituksen jäsen ja Fortum Oyj:n ja OP Oyj:n neuvonantajaryhmien jäsen. Ministeriöiden toimeksiannosta Tuuli on ollut jäsenenä muun muassa Energiansäästötoimikunnassa, ERA 17 – Energiatehokkaan rakentamisen aika -toimikunnassa ja hallituksen tulevaisuusselontekoa valmistelleessa työryhmässä.

Ennen Demos Helsinkiä Tuuli työskenteli Suomen luonnonsuojeluliitossa, jossa ympäristöpolitiikka ja yhteistyöverkostojen rakentaminen olivat hänen työnsä ytimessä. Tuuli on opiskellut kansainvälistä liiketoimintaa Turun kauppakorkeakoulussa. Gradussaan hän tutki päästökaupan vaikutuksia suomalaisten suuryritysten liiketoimintastrategioihin. Toinen korkeakoulu Tuulille on ollut työ ja vapaaehtoistoiminta kaupunkilaisessa ympäristöjärjestö Dodossa Dodossa.

Tuuli on pidetty puhuja, fasilitaattori ja kommentaattori. Harrastuspuolella Tuulin ilmasto-osaaminen on kytekytynyt ruokakiinnostukseen ja tuloksena oli Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville -keittokirja.