Tom Anderzén

Vanhempi asiantuntija

tom.anderzen@demoshelsinki.fi

Tom Anderzén keskittyy strategian muuttuvaan rooliin yrityksissä. Tom on työskennellyt aiemmin useissa suurissa yrityksissä, kuten IBM: ssä, ABB: ssä, PwC: llä ja Aktia: ssa eri liiketoiminnan kehittämiseen liittyvissä tehtävissä, viimeksi Huhtamäki Oyj: n kehitys- ja strategiajohtajana.

Tom pyrkii strategiaprosessin uudistamiseen niin että se palvelee paremmin jälkiteollisissa yhteiskunnissa toimivia yrityksiä. Yhteiskunnalliset muutokset ja kuluttajien kasvava painostus kohti vastuullisia ja kestäviä tuotteita ja palveluja vaativat yrityksiä solmimaan moraalisen ja eettisen sopimuksensa yhteiskunnan kanssa uudestaan. Tämä muutos on aloitettava kriittisestä tarkastelusta yrityksen perustehtävästä ja visiosta sekä realistisesta strategisen agendan uudelleensuunnittelusta.

Tom istuu myös Signom Oy: n ja Quva Oy: n hallituksessa. Hän on mukana vähemmistöomistajana ja neuvonantajana suomalaisen pariskunnan Anna ja Riku Väänäsen hiljattain Bordeauxissa omistukseensa hankkiman Chateau Puybarben toiminnassa.