Mirja Hämäläinen

Konsultti

mirja.hamalainen@demoshelsinki.fi

+358 50 380 5086

Mirja on valtiotieteilijä joka haluaa ymmärtää abstrakteja asioita kouriintuntuvan kautta. Mirja nauttii ihmisten kohtaamisesta ja haluaa auttaa heitä rakentamaan heidän mielestään parasta mahdollista maailmaa. Erityisesti Mirja on päässyt tekemään tätä fasilitoimalla nuoria Safari-hankkeessa, jota hän vetää.

Mirjan alaa on erityisesti työn ja elinkeinojen muutokset maailmassa jossa ihmiset tulevat elämään robottien keskellä ja ennennäkemättömän pitkään. Mirja on mukana Demos Helsingin useissa työn muutosta ja työn suhdetta digitalisaation suhdetta tutkivissa hankkeissa. Lisäksi häntä kiinnostaa eettinen kuluttaminen aikana jolloin identiteettiä rakennetaan ostamalla ja valintojen vaikutukset tuntuvat toisella puolella maailmaa. Mirja haluaa oppia kysymään koko ajan parempia kysymyksiä.

Demos Helsingissä Mirja työskentelee Demokratia ja kyvykkyydet -teema-alueen tiimissä. Ennen Demosta Mirja on ollut mukana perustamassa Avanto Helsinkiä, joka myytiin Demos Helsingille vuonna 2015. Lisäksi hän on tehnyt aiemmin toimittajan töitä ja ollut töissä esimerkiksi Helsingin Sanomissa.