Leena Alanko

tutkija

leena.alanko@demoshelsinki.fi

+358505373393

Leena Alanko kehittää Demos Helsingissä ratkaisuja, joilla tuetaan yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia ja kyvykkyyksiä. Hän johtaa Y-lab- ja Hyvä elämä Jampassa -projekteja, joissa kehitetään asukaslähtöisesti yksilöiden hyvinvointia tukevia asumisratkaisuja ja kaupunkialuetta. Asumisen lisäksi Leenan osaamista on kehittää opetus- ja korkeakoulujärjestelmiä vastaamaan tulevaisuuden tutkimus- ja koulutustarpeisiin.

Leenan ydinosaamista ovat:
– hyvinvointia edistävien asumispalveluiden käyttäjälähtöinen kehittäminen
– opetuksen ja koulutuksen ihmislähtöinen kehittäminen
– yliopistojen ja korkeakoulujen strategia- ja visiotyöt.

Leenaa kiinnostaa erityisesti hyvinvointia tukevan kaupunkiympäristön kehitys. Hän haluaa kehittää asumista juuri kasvukeskuksissa, joissa kallistuva asuminen ajaa yhä useampia ihmisiä tilanteeseen, jossa kustannukset nousevat liian korkeiksi.

“Kaupunkialueiden hyvinvoinnin kannalta on ratkaisevaa kehittää asuinympäristöjä, jossa tarjotaan sekä asukkaiden tarpeita vastaavia laadukkaita palveluita että kohtuuhintaista asumista.”

Leena työskenteli ennen Tekesin projektikoordinaattorina Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot -vastuualueella ja taiteilijakaksikko Tärähtäneiden ämmien yhteisötaideprojektien tuottajana.

Leena haluaa kehittää suomalaista podcast-kulttuuria. Aktiivisen kuuntelun lisäksi hän tuottaa arkea käsittelevää Arkijuusto-podcastia ja kehittää podcastien tuotanto- ja jakamispalvelu Aatosta.

Projektit:
Y-lab
Hyvä elämä Jampassa
Itä-Suomen yliopiston vaikuttavuusstrategia
Korkeakoulutus 2030 -visiotyö
Kasvatuksen ja koulutuksen maahanmuutton kehittämissuunnitelma