Leena Alanko

Vanhempi konsultti

leena.alanko@demoshelsinki.fi

+358 50 537 3393

Leena Alanko kehittää hyvinvointia ja kyvykkyyksiä vahvistavia ratkaisuja erityisesti terveyden ja oppimisen aloille Demos Helsingin New Horizons -tiimissä. Leenan erityisosaamista on tukea organisaatioita toteuttamaan yhteiskehitettyjä strategia- ja visiotöitä, jotka vastaavat tulevaisuuden hyvinvointi- ja oppimistarpeisiin.

Leenan ydinosaamista ovat:

  • Innostavien strategia- ja visiotöiden suunnittelu ja toteutus
  • Yhteiskehittämisen menetelmät
  • Hyvinvointia ja kyvykkyyksiä edistävien palveluiden kehitys

Leena on ollut mukana yhteiskehittämiseen perustuvien visio- ja strategiatöiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Esimerkiksi Korkeakoulutuksen Visio 2030 -projektissa muodostettiin tulevaisuuskuva suomalaiselle korkeakoulujärjestelmälle yhdessä sidosryhmien kanssa.

Leenaa kiinnostaa hyvinvointia tukevien palveluiden kehitys erityisesti kaupunkeihin, joita hän on kehittänyt esimerkiksi Hyvä elämä Jampassa ja Y-lab -projekteissa.

“Kaupunkialueiden hyvinvoinnin kannalta on ratkaisevaa kehittää asuinympäristöjä, jossa tarjotaan sekä asukkaiden tarpeita vastaavia laadukkaita palveluita että kohtuuhintaista asumista.”

Ennen Demosta Leena työskenteli Innovaatiorahoituskeskus Tekesin (nyk. Business Finland) projektikoordinaattorina  sekä taiteilijakaksikko Tärähtäneiden ämmien yhteisötaideprojektien tuottajana.

Leena haluaa kehittää suomalaista podcast-kulttuuria. Aktiivisen kuuntelun lisäksi hän on julkaissut vuodesta 2016 lähtien arkea käsittelevää Arkijuusto-podcastia.