Leena Alanko

Vanhempi konsultti

leena.alanko@demoshelsinki.fi

+358 50 537 3393

Leena Alanko  on erikoistunut ymmärtämään, kuinka yhteiskunnan eri instituutiot voivat tukea hyvinvointia ja terveyttä muuttuvassa maailmassa. Leena työskentelee hyvinvoinnin terveyden sekä oppimisen teemojen kanssa erityisesti julkishallinnon sekä järjestöjen kanssa. Hänen erityisosaamista on yhteiskehittämismenetelmät, joiden avulla luodaan strategia-ja visiotöitä sekä konsepteja yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. 

Leenan ydinosaamista ovat:

  • Muutokset terveydessä ja hyvinvoinnissa
  • Innostavien strategia- ja visiotöiden suunnittelu ja toteutus
  • Yhteiskehittämismenetelmät

Leena on ollut mukana yhteiskehittämiseen perustuvien visio- ja strategiatöiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Esimerkiksi Korkeakoulutuksen Visio 2030 -projektissa muodostettiin tulevaisuuskuva suomalaiselle korkeakoulujärjestelmälle yhdessä sidosryhmien kanssa.

Leenaa kiinnostaa hyvinvointia tukevien palveluiden kehitys kaupungeissa asukkaiden kanssa. Näitä hän on kehittänyt esimerkiksi Hyvä elämä Jampassa ja Y-lab -projekteissa Järvenpään kaupungin ja Y-Säätiön kanssa.

“Kaupunkialueiden hyvinvoinnin kannalta on ratkaisevaa kehittää asuinympäristöjä, jossa tarjotaan sekä asukkaiden tarpeita vastaavia laadukkaita palveluita että kohtuuhintaista asumista.”

Ennen Demos Helsinkiä Leena työskenteli Innovaatiorahoituskeskus Tekesin (nyk. Business Finland) projektikoordinaattorina  sekä taiteilijakaksikko Tärähtäneiden ämmien yhteisötaideprojektien tuottajana.

Työn ohella Leena on ahkera podcastien kuuntelija ja on julkaissut arkea käsittelevää Arkijuusto-podcastia.