Antti Lippo

Vanhempi konsultti

antti.lippo@demoshelsinki.fi

+358 50 438 3273

Antti kehittää kaupunkiratkaisuja Urban Transformations -tiimissä sekä toimii asiantuntijana kestävän liiketoiminnan edistämisessä ja innovaatioekosysteemien rakentamisessa.

Antin ydinosaamista ovat:

-toimintamallien, konseptien ja palveluiden kehittäminen
-kestävä rakennettu ympäristö ja kestävät elämäntavat
-innovaatioalustat

Demos Helsingin projekteissa Antti rakentaa paikallisia ja monikansallisia innovaatioalustoja, fasilitoi liiketoimintakokeiluja ja auttaa kaupunkeja luomaan elinvoimaista ja kestävää kaupunkiympäristöä. Antti vetää parhaillaan myös hanketta, jossa kehitetään kestäviä kuluttajapalveluita edistävää innovaatioekosysteemiä Itämeren alueelle.

“Uusien toimintamallien kehitys ja käyttöönotto edellyttävät toimialat ylittävää yhteistyötä. Kehittämistyössä on tärkeää ymmärtää muuttuvaa toimintaympäristöä, kehittää yhdessä loppukäyttäjien kanssa ja varmistaa ratkaisujen toimivuus erilaisilla kokeiluilla. Tämä lähestymistapa on tuottanut työssäni parhaimmat tulokset.”

Antilla on lähes 10 vuoden kokemus vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta edistävien toimintamallien kehitystehtävistä niin yrittäjänä kuin julkiselta ja yksityiseltä sektorilta, . Yksi näistä toimintamalleista on edelläkävijäkuntien Fisu-verkosto,  jonka kehittämisestä ja konseptoinnista hän vastasi työskennellessään Sitrassa. Tämän lisäksi Antti on ollut kehittämässä kestävien rakennusten johtamisjärjestelmää ja vetänyt kuluttaja-kiertotalouteen liittyvää startupia.

Vapaa-ajallaan Antti nauttii ja oppii maailmasta perheensä kanssa, juoksee Helsingin maastoissa ja tutkimusmatkailee vanhan musiikin parissa.