Haku Demos Helsingin harjoitteluohjelmaan syksylle 2019 on auki

Haluatko kehittyä oman alasi terävimpänä asiantuntijana tai konsulttina? Demos Helsinki hakee nyt korkeakouluharjoittelijoita elo–joulukuulle 2019.

Are you interested in an internship at Demos Helsinki? More information in English here.

Tämä harjoitteluohjelma on meille, jotka emme osaa erottaa toimintaa ajattelusta

Yhteiskuntatieteilijä, tutkija, konsultti, taloustieteilijä, muotoilija, filosofi, sosiaalipsykologi, insinööri…

Demos Helsinki on Pohjoismaiden johtava, itsenäinen ajatushautomo, joka tuo eri alojen ammattilaiset yhteen. Yhteinen päämäärä – reilu ja kestävä jälkiteollinen yhteiskunta – luo suunnan työllemme. Sisältömme vaihtelevat julkisen sektorin innovaatioista strategiakonsultointiin ja kaupunkien tulevaisuudesta tutkimustiedon vahvempaan hyödyntämiseen yhteiskunnassa.

Haemme harjoittelijoita elo–joulukuussa 2019 alkavalle 3 kuukauden harjoittelujaksolle. Haku sulkeutuu 27.3.2019 klo 23:59.

Opintotaustasi voi olla mitä vain kauppatieteilijästä humanistiin tai politiikan tutkijasta insinööriin.

Harjoittelijamme oppivat Demos Helsingin yhteisöllisestä tavasta muuttaa maailmaa. Harjoittelun aikana osallistut esimerkiksi tutkimushankkeisiin, konsultointiprojekteihin, uusien yhteistyökumppanuuksien rakentamiseen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavien tapahtumien järjestämiseen.

Esimerkkejä harjoittelijoiden työnkuvasta

– Asiakasprojekteihin osallistuminen yhdenvertaisena ja aktiivisena osana tiimiä: tiedonkeruu, tutkimus, tausta-analyysit, asiakastapaamiset

– Tarjousten tekeminen ja myyntiprosesseissa avustaminen

– Projektinhallinta ja sisäiset kehitystehtävät

– Sisältöjen tuottaminen ja tapahtumien järjestäminen

Työ Demos Helsingissä ei ole vain suurten ideoiden pallottelua, vaan myös niiden viemistä käytäntöön. Meillä opit yhdistämään nämä kaksi taitoa. Meillä kaikki työntekijät auttavat toisiaan yli tiimirajojen – myös harjoittelijat.

Lue harjoittelijoidemme kokemuksista lisää tästä blogipostauksesta.

Harjoittelijoilta edellytettävät valmiudet

– Haluat kehittyä oman alasi terävimpänä asiantuntijana tai konsulttina

– Olet laajasti kiinnostunut maailmasta ja yhdessä tekemisestä

– Hallitset projekti- ja tutkimustyön menetelmiä ja/tai sinulla on hyvät projektinhallintataidot

– Hyödynnät ja tuot esille oman alasi osaamisen hyödyntää

Olet kirjoilla perustutkinto-opiskelijana suomalaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa koko harjoittelun keston ajan

Opintotaustaltasi voit olla mitä vain kauppatieteilijästä humanistiin tai politiikan tutkijasta insinööriin. Koulutustaustaa enemmän painotamme hakijan proaktiivisuutta ja itseohjautuvuutta, ongelmanratkaisukykyä sekä kykyä omaksua uusia kokonaisuuksia. Opintojen ulkopuolinen aktiivisuus katsotaan eduksi.

Tällä hetkellä työskentelemme muun muassa kaupunkien tulevaisuuden, digiturvallisuuden, yritysten strategiatyön, kuluttaja-cleantechin, valtionhallinnon kokeilujen sekä demokratian ja kestävän kehityksen tulevaisuuteen liittyvien kysymysten parissa (tutustu uusimpiin julkaisuihimme). Älä kuitenkaan anna näiden esimerkkien rajoittaa sinua. Sinä itse tiedät parhaiten, miksi harjoittelu meillä olisi meille molemmille arvokas kokemus.

Hakuprosessi ja harjoittelun kesto

Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelun voi aloittaa elokuun ja joulukuun 2019 välisenä aikana sopimuksen mukaan. Valitsemme tässä haussa useamman harjoittelijan. Harjoittelusta maksetaan harjoittelukorvausta 1500 euroa/kk.

Hakuaika päättyy keskiviikkona 27.3.2019 klo 23.59.

Demos Helsinki haluaa edistää työelämän yhdenvertaisuutta. Sen vuoksi käytämme harjoitteluhaun ensimmäisessä vaiheessa anonyymia työnhakuprosessia. Harjoitteluun haetaan täyttämällä hakulomake. Ennen lomakkeen lukemista siitä peitetään valinnan kannalta epäolennaiset tunnistetiedot, kuten nimi, ikä ja asuinpaikka. Anonyymin hakuprosessin avulla varmistamme, että valintoihin vaikuttavat vain tehtävän kannalta olennaiset tekijät.

Demos Helsinki haluaa edistää työelämän yhdenvertaisuutta. Harjoitteluhaun 1. vaiheessa on käytössä anonyymi hakuprosessi.

Harjoittelijahaastattelut järjestetään työpajana keskiviikkona 10.4. klo 10.30–15.00 toimistollamme Helsingissä (Mechelininkatu 3d). Työpajapäivä koostuu yksilöhaastatteluista ja case-tyyppisestä ryhmätehtävästä. Kun jätät hakemuksen, varaathan samalla ajankohdan kalenteristasi ja valmistaudut tulemaan paikan päälle työpajaan. Ilmoitamme kaikille hakijoille ensimmäisen vaiheen tuloksesta ja kutsumme jatkoon päässeet työpajaan viimeistään perjantaina 5.4.

Mikäli et pysty osallistumaan työpajapäivään (koska asut esimerkiksi ulkomailla), voimme tarvittaessa järjestää haastattelun myös etänä.

Täytäthän alla olevan hakemuslomakkeen huolella. Arvostamme selkeitä ja napakoita vastauksia. Hakemukseen kuuluu ennakkotehtävä, joka pisteytetään ja otetaan huomioon tärkeänä osana hakuprosessia. 

Jätäthän hakemuksesi tämän linkin kautta.

Lisätietoja

Elisa Marjava, elisa.marjava@demoshelsinki.fi Vastaamme sähköpostitiedusteluihin 18.3. alkaen.

Lue lisää harjoittelijoidemme kokemuksista

Nykyiset ja entiset harjoittelijamme Andrea, Mikko, Rosa, Hammu, Sonja, Janne, Anna ja Ronja kertovat kokemuksistaan Demoksella tässä blogipostauksessa.