Kokeilurahoituksen toteutusvaihtoehdot (KORVA)

Kokeilukulttuurin käyttöönotto on yksi hallitusohjelman painopisteistä. Saumattomasti toimiva ja oikein kohdistettu rahoitus on keskeinen osa, kun siirrytään kohti kokeilevaa yhteiskuntaa. KORVA-hankkeessa Demos Helsinki, Suomen ympäristökeskus ja valtioneuvoston kanslia selvitettävät, mikä on Suomeen parhaiten sopiva tapa rahoittaa kokeiluja.

Selvityksen alkutilanne on se, että tällä hetkellä ei tiedetä kattavasti, millä tavalla nykyiset rahoitusmuodot tukevat kokeilujen tekemistä ja jääkö olennaisia kokeiluja toteutumatta juuri rahoituksen puuttumisen vuoksi.

Hankkeen kirjallisuuskatsauksessa selvitetään, miten kokeilurahoitus nykyisin toteutuu, millaisia keinoja rahoittamiseen muualla maailmassa ja muiden rahoituskohteiden piirissä on. Yhteiskehittämisosiossa kehitetään, vertaillaan ja arvioidaan uusia kokeilurahoitusmalleja.

Hankkeen lopputuote on toimenpide-ehdotus suomalaisen kokeilurahoituksen järjestämisestä.

Selvitys tehdään yhdessä kymmenien toimijoiden ja kansalaisten kanssa. Kokeilukummit on säätiöistä, rahoittajista, kokeiluasiantuntijoista, yrityksistä, ministeriöistä, kunnista, järjestöistä ja monista muista toimijoista koostuva yhteisö, joka kutsutaan kolmeen otteeseen koolle yhteiskehittämään kokeilurahoitusta.

 

Lisätietoja hankkeesta antaa:

Mikko Annala

tutkija, Demos Helsinki

+358 40 778 6062

mikko.annala(at)demoshelsinki.fi

 

Haluatko mukaan Kokeilukummi-toimintaan? Lue lisää ja hae: http://kokeilevasuomi.fi/tule-mukaan-kehittamaan-suomalaisen-kokeilurahoituksen-uusia-muotoja-