HAKU AUKI: maailman laajimpaan ilmastoratkaisuihin keskittyvään innovaatiokilpailuun etsitään osallistujia

Demos Helsinki, Aalto-yliopisto ja Climate-KIC käynnistivät haun ClimateLaunchpad-kiihdytysohjelmaan keskiviikkona 25. helmikuuta. Mukaan etsitään toimintaansa aloittelevia yrityksiä, joilla on merkittävä potentiaali päästövähennyksiin energiatehokkuutta parantavilla innovaatioilla tai tuomalla markkinoille ratkaisuja, jotka tekevät kestävistä valinnoista ihmisille helppoja ja houkuttelevia. Haku ohjelmaan päättyy 13.4.2015.

Hae ohjelmaan täällä: http://climatelaunchpad.org/application-form/

ClimateLaunchpad käynnistyy Suomessa toukokuun alussa. Kuukauden mittaisen kasvuohjelman perusteella kolme lupaavinta tiimiä valitaan Suomesta Euroopan laajuiseen finaaliin Alankomaihin. Koko ohjelman voitosta kilpailee syyskuussa järjestettävässä finaalissa noin 60 yritystä 21 eri maasta. Ohjelman kahdeksan parasta finalistia pääsee mukaan kahden vuoden kovatasoiseen Climate-KIC -kiihdytysohjelmaan, joka auttaa kehittämään ja kaupallistamaan cleantech-yrityksiä. Voittaja kuittaa kiihdyttämöpaikan lisäksi 10 000 euron palkinnon.

Suomen kasvuohjelma on osa Demos Helsingin Peloton-clubia. Cleantech-osaamisen taso on meillä kansainvälisestikin tarkasteltuna huippuluokkaa, joten suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Climate-KIC on Euroopan Innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) hallinnoima, ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja sen vaikutuksiin sopeutumista edistävä innovaatioverkosto. Se on Euroopan suurin julkisen ja yksityisen sektorin innovaatiokumppanuus, joka keskittyy ilmastoratkaisuihin. Climate-KIC koostuu kansainvälisestä yritysten, yliopistojen ja julkisen sektorin verkostosta.

Lisätietoja:

Maria Ritola

maria.ritola@demoshelsinki.fi // +358 400 682 881

Facebook:
www.facebook.com/climatelaunchpad
www.facebook.com/ClimateKIC

Twitter:
@ClimateLaunch
@ClimateKIC