Resurssiviisas talous

Demos Helsinki uskoo, että luonnonvarojen niukkeneminen on mahdollista kääntää ihmisten hyvinvointia lisääväksi kannattavaksi liiketoiminnaksi ja muuksi tekemiseksi. Autamme yrityksiä ja muita instituutioita ymmärtämään elämäntapojen muutosta ja kehittämään välineitä käyttäytymismuutoksen aikaansaamiseen.

Maapallon väkiluku kasvaa ja kehittyvissä maissa elintaso nousee nopeasti. Energian, ruoan ja muiden luonnonvarojen kysyntä kasvaa samalla kun niiden tarjonta niukkenee. Asumiseen, liikkumiseen ja ruokaan liittyvistä ratkaisuista tulee aiempaa kalliimpia myös Suomessa.

Paras tapa varautua nähin muutoksiin on kehittää elämäntapavalinnoista kestävämpiä ja resurssiviisaampia. Demos Helsinki kehittää yhdessä kuntien, valtion ja yritysten kanssa tuotteita, palveluita ja elinympäristöjä, jotka tekevät kestävistä elämäntavoista helppoja ja houkuttelevia.

Demos Helsinki on Peloton-ohjelmassa identifioinut energiaviisaan elämän portinvartijoita ja auttanut kymmeniä yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa. Portinvartijabisnekset määrittelevät uudella tavalla yrityksen, käyttäjien ja yhteiskunnan suhdetta. Kyse on yhteisen arvon tuottamisesta.

Resurssiviisaaseen talouteen liittyvät hankkeet, julkaisut ja blogaukset löytyvät alta.


Blogikirjoituksia aiheesta

Kumppanit