Haku Demos Helsingin harjoitteluohjelmaan auki

Harjoitteluohjelma meille, jotka emme osaa erottaa toimintaa ajattelusta

 

Are you interested in an internship at Demos Helsinki? More information in English here.

Haluatko käyttää luovuuttasi ja energiaasi yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisuun? Kiinnostaako sinua kehittää ajatteluasi yhdessä muiden kanssa? Oletko tottunut saamaan asioita aikaan ja kaipaat tekemiselle entistä laajempaa yhteisöä?

Jos vastauksesi yhteenkin kysymykseen on “hel yes”, sinulla on nyt oiva mahdollisuus hakea huippusuosittuun ajatushautomo Demos Helsingin harjoitteluohjelmaan syksyksi 2017. Haku on auki ke 3.5.2017 klo 24:00 asti.

Harjoitteluohjelmassa opit Demos Helsingin yhteisöllisestä tavasta muuttaa maailmaa sekä käyttämistämme tulevaisuuden tutkimuksen menetelmistä. Taustasi ja tavoitteidesi pohjalta voit suuntautua joko tutkimukseen tai vaikuttavien tapahtumien järjestämiseen ja kumppanuuksien rakentamiseen. Työ Demos Helsingissä ei ole koskaan vain suurten ideoiden pallottelua, vaan aina myös niiden käytännöllistä toteuttamista. Ohjelmassamme opit yhdistämään nämä kaksi taitoa. Demos Helsingissä kaikki osallistuvat kaikkeen tekemiseen ja auttavat toisiaan yli projektirajojen, myös harjoittelijat.

Harjoittelijoilta edellytettävät perusvalmiudet

Edellytämme harjoittelijoilta laajaa kiinnostusta maailmaan, halua yhdessä tekemiseen sekä alustavia perustaitoja projekti- ja tutkimustyöstä tai tapahtumien järjestämisestä ja tuottamisesta. Arvostamme oman alan osaamista ja erityisesti opintojen ulkopuolinen aktiivisuus on meille tärkeää. Odotamme kykyä selkeään kirjalliseen ja suulliseen ilmaisuun suomeksi sekä englanniksi. Ruotsin ja muiden kielten osaaminen on eduksi, samoin kansainvälinen kokemus.

Edellytyksenä harjoittelulle on perustutkinnon opiskelupaikka suomalaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa. Opintotaustasi voi olla esimerkiksi kaupunkitutkimus, muotoilija, yhteiskunta-, käyttäytymis-, tilasto- tai taloustieteilijä, suunnittelija, insinööri, kauppatieteilijä tai humanisti. Tänä vuonna työskentelemme erityisesti kaupungistumiskehitykseen, digitalisaation tuomiin muutoksiin ja tulevaisuuden korkeakoulutukseen liittyvien kysymysten parissa. Älä kuitenkaan anna näiden esimerkkien rajoittaa sinua – sinä itse tiedät, miksi harjoittelu meillä olisi molemmin puolisesti arvokas kokemus. Jos olet utelias, toimeen tarttuva, analyyttinen ja motivoitunut, viihdyt todennäköisesti työyhteisössämme erinomaisesti.

Harjoittelun kesto ja hakuprosessi

Harjoittelun kesto on kolme kuukautta. Harjoittelun voi aloittaa alkusyksyn ja loppuvuoden 2017 aikana sopimuksen mukaan. Valitsemme tässä haussa useamman harjoittelijan. Harjoittelusta maksetaan harjoittelukorvausta 1187 e/kk.

Hakuaika päättyy ke 3.5.2017. Harjoittelijahaastattelut järjestetään työpajamuotoisesti to 18.5. klo 12 – 15.30 välisenä aikana toimistollamme Helsingissä. Kun jätät hakemuksen, varaa samalla kalenteristasi tämä ajankohta ja valmistaudu tulemaan paikan päälle työpajaan. Kutsumme jatkoon valitut haastatteluun viimeistään ma 15.5.

Täytäthän alla olevan hakemuslomakkeen huolella. Arvostamme selkeitä, napakoita vastauksia. Hakemukseen kuuluu ennakkotehtävä, joka pisteytetään ja otetaan huomioon tärkeänä osana hakuprosessia.

Jos lomake ei näy oikein löydät sen osoitteesta https://goo.gl/forms/Y3GUVW2yBtlH5lSo2

Lisätietoja hausta:

Petra Sipari petra.sipari@demoshelsinki.fi

Demos Helsinki on itsenäinen ajatushautomo. Rakennamme tulevaisuuden yhteiskuntaa,  jossa ihmisten hyvinvointi ja vaikutusmahdollisuudet kasvavat, mutta ihmiskunnan luonnonresurssien käyttö vähenee merkittävästi.

Liikkeenjohdon konsultointiin erikoistuneen Demos Effectin sekä Demos Helsingin hallintoharjoittelijahaku avataan toukokuun alkupuolella.